V75 Jägersro Lördag 27 Oktober
Banfakta
Längd:1 000 m
Bredd(medel):23,0 m
Bredd(kort):23,0 m
Upplopp:190 m
 
Vinklad startbilsvinge:Ja
Open stretch:Nej
 
 Banans hemsida
 
Väder & banförhållande
 
Tider
Första start:ca 12:45
 
Hjälpmedel
 Statistik & rank
 Radgenerator
 Systemförslag
 Skoinfo
 
Externa länkar
 ATGIDAG
 Startlista (atg classic)
 Startlista (atg pdf)
 ATGPLAY
 
 Mest streckade
V75-715New Line* (DK)72%+14
V75-67Perfect Toll59%-21
V75-79Västerbo Prestige*57%-2
V75-36Quarcio du Chene51%-20
V75-14Raja Mirchi43%-39
V75-25Aristocat Boko42%-29
V75-73Razor Shadow* (DK)38%+20
V75-51Pampero36%-5
V75-32Caballion31%-10
V75-45Freude D.E.* (DE)29%-9
 Dagens raketer
V75-73Razor Shadow* (DK)38%+20
V75-715New Line* (DK)72%+14
V75-18Norton Ans* (IT)12%+9
V75-16True Advantage (US)21%+9
V75-610Sune Palema*21%+7
V75-711Alki Flevo* (NL)22%+6
V75-56Perfection Pellini18%+4
V75-41Matterazzi Bob22%+4
V75-63Mr X.F.Royal* (NO)19%+4
V75-62Wiss Rambo9%+4
 Dagens sänken
V75-25Aristocat Boko42%-29
V75-53Punk* (DE)19%-21
V75-42Tab Hall27%-21
V75-67Perfect Toll59%-21
V75-511Grumetti* (DE)21%-21
V75-36Quarcio du Chene51%-20
V75-32Caballion31%-10
V75-43United Face23%-10
V75-22October Kronos (IT)23%-10
V75-45Freude D.E.* (DE)29%-9
 Forum V75
V75-1 Axevalla
V75-2 Axevalla
V75-1 Solvalla
V75-2 Solvalla
V75-3 Solvalla
 Fem tippar
femtippar
 Nyheter från ATG
Karismatiske elithästen Quarcio du Chene ska gå kvallopp på söndag.
Foto: LARS JAKOBSSON
27 januari 2015
Quarcio du Chene i kvallopp
STOCKHOLM. På söndag återkommer en gammal kämpe på banan.
Elvaårige världshästen Quarcio du Chene ska gå kvallopp hemma på Färjestad.
- Han ska vara avelshingst i år, det är ingen ändring på det, men det är inte otänkbart att han får göra någon start, säger hästens tränare Björn Goop.


Quarcio du Chene har inte tävlat sedan maj 2013. Några månader senare kom beskedet att tävlingskorna skulle läggas på hyllan och avelskarriären ta vid. Att han nu dyker upp i ett kvallopp är en överraskning för hela trav-Sverige.
- Han gick tillbaka till oss från stuteriet sent i höstas efter att ha tappats på sperma. Han tycker om att träna och vi ville hålla igång honom. Han dressyrtränar och går vanliga jobb och eftersom han är så jäkla fin får han kvala nu. Men han är inte klar för att tävla utan ska bara kvala och sedan får vi se. Han ska fortfarande vara avelshingst i år, det är inga ändringar på det, men det är inte otänkbart att han får göra någon start, säger Björn Goop.
Quarcio du Chene ståtar med 22 segrar på 68 startar och 10,2 miljoner kronor insprunget.
Ola Johansson, Kanal 75
 
Fossens Bonus kan ta femte raka segern när V75 på lördag gästar Axevalla.
26 januari 2015
Inför V75/jackpot: Förvandlingsnummer mot femte raka
STOCKHOLM. Problemet satt i knäna.
På lördag jagar förvandlingsnumret Fossens Bonus femte raka segern.
- Han har förutsättningar att gå väldigt långt, säger hästens tränare Magnus Jakobsson inför jackpottävlingarna på Axevalla.


I karriärens första sju starter blev det som bäst en andraplats. Efter flytt till Karlstadtränaren Magnus Jakobsson ståtar Fossens Bonus (V75-4) nu med fyra raka segrar.
- Jag hade sett honom och även kört honom någon gång så redan när han kom visste jag att det var en jättefin och kapabel häst, säger Magnus Jakobsson.
I januari i fjol debuterade Fossens Bonus för sin nye tränare och det var en ny häst som kom ut på banan. Han vann överlägset och rekordsänkte med nästan två sekunder. Två veckor senare slog han till med en ny triumf. Magnus Jakobsson hade hittat nyckeln till hästen. Men än var inte problemen ur världen.
- Vi behandlade honom i framknäna när han kom och det var nog förklaringen till framgången. Men efter andra starten började det krångla. Han fick karledsbekymmer och hovsprickor men det var inte hela sanningen. Han fick mer problem med knäna och vi opererade honom i våras.
Knäoperationerna slog väl ut. När Fossens Bonus för tre veckor sedan var tillbaka på banan efter nästan ett års frånvaro utklassade han motståndet från ledningen. Även senast stod han i en klass för sig när han vann överlägset från andra par utvändigt.
- Det är svårt att säga hur bra han är. Han har inte behövt gå i botten utan vunnit med krafter kvar varje gång. Det känns lite extra när man kör honom och i årets två starter har han uppträtt lugnare än i fjol. Då var han lite hetsig men nu har han varit väldigt reglerbar och fin på alla sätt och vis. Allt hänger på att han får vara frisk och fräsch men han har förutsättningar att gå väldigt långt. Utvecklingskurvan pekar uppåt, säger Jakobsson.

Ett självklart streck i miljonjakten
På lördag ska Fossens Bonus visa upp sig för den breda travpubliken för första gången. V75-spelet avgörs på Axevalla utanför Skara och det ligger jackpotmiljoner i potten. En ensam vinnare med sju rätt kan bli 30 miljoner kronor rikare. Fossens Bonus går ut från spår fem bakom startbilen över kort distans.
- Allt är bra med honom efter senast. Vi har varit väldigt noga efter de här starterna och låtit veterinären kolla upp hans knän. Han har inte haft några reaktioner alls. 
- Utgångsläget är bra. Det är gynnsamt att komma där mitt i banan. Han möter lite bättre hästar än vad han har gjort tidigare men jag tror att han ska stå sig bra mot dem också.
Hur snabb är han från start?
- Han hade framspår bakom bilen i första starten för mig men då körde jag inget. Känslan är att han kan dra iväg rätt så bra från start och jag kommer att köra en bit så får vi se hur det utvecklar sig.
Är han ett spikbud för spelarna?
- Det klart att jag tror mycket på honom men han har bara gjort två starter efter lång vila och möter hästar som är mer igång. Han är ett självklart streck på kupongen, så mycket kan jag säga.
Magnus Jakobsson om sina övriga V75-styrningar:
- Goldmaster (V75-3) avslutade vasst och var inte tom i mål som trea bakom Digital Ink och On Track Piraten senast. Han sköt till riktigt vasst den sista biten och får vi ett liknande lopp den här gången ska han ha platschans i alla fall. Det är lättare motstånd den här gången men utgångsläget är sämre. Med rätt resa kommer han nog spurta ner många till slut.
- Bethel Hanover (V75-5) har jag ingen koll på.
Ola Johansson, Kanal 75
 
Det blev stora pengar på V4-spelet från Vincennes under måndagen. En ensam vinnare kammade nämligen hem hela fyrarättspotten.
Foto: LARS JAKOBSSON
26 januari 2015
Ensam vinnare tog Parispotten
STOCKHOLM.


Björn Goop och favoritspelade Sylvester America inledde den V4 från Vincennes som under måndagen delade ut 109 455 kronor till en ensam vinnare.
Utöver den svensktränade Sylvester America var det idel skrällar som segrade. Den största kom i den andra avdelningen där Une de Villetot vann till 39 gånger pengarna på vinnarspelet.
Den vinnande V4-kupongen, som kostade 1 440 kronor och innehöll en spik, var inlämnad vid ombudet Riddarspelet i Järfälla, strax utanför Stockholm.


 
Victor Sundqvist, Kanal 75
 
Femårige Final Oak skördade stora framgångar i sin debutsäsong som treåring och blev bland annat trea i Kriteriet. Sedan dess har det blivit lite av ett fiasko. Nu är han tillbaka i Stockholm och på onsdagen går han ut på V86.
Foto: LARS JAKOBSSON
26 januari 2015
Inför V86: Den bortglömde stjärnan är tillbaka
STOCKHOLM. Upp som en sol, ner som en pannkaka. Kriterietrean Final Oak stod för en lysande debutsäsong och sprang in nästan en miljon kronor på bara två månader. Sedan har det blivit fiasko och medialt har hästen helt fallit i glömska.
- Det är inte mycket som har stämt. Nu hoppas vi bara på att han ska fungera i loppet, säger ägaren Mikael Stärling, som också fungerar som tränare.


Mikael Stärling fyndade talangen Final Oak på Kriterieauktionen för 20 000 kronor. Väl ute på tävlingsarenorna gjorde hästen omedelbar succé och debutsäsongen blev fantastisk. Under sensommaren 2013 var hästen som mest i ropet och det efter att ha blivit trea i Kriteriet och på fyra raka starter sprungit in sammanlagt 900 000 kronor.
Men sedan dess har det strulat. Rejält.
- När han skulle börja tävla efter vinterträningen i fjol var han inte fräsch. Hela fyraårssäsongen blev ett enda fiasko, säger Mikael Stärling, företrädare för Stall Show-Off KB, som äger Final Oak.

Uteblivna framgångar
Ja, sedan tredjeplatsen i Kriteriet har framgångarna uteblivit. I fjol gjorde Final Oak bara åtta starter och lyckades inte bättre än att vid endast ett tillfälle nå en placering bland de tre främsta. Det i ett lunchlopp i Boden där han belönades med 8 500 kronor i prispengar.
- Redan efter första loppet som fyraåring fick han uppsöka veterinären. Och utöver det var han ofta sliten. Så vi valde att flytta honom från Henrik Hoffman till Robert Bergh. Ibland kan det räcka med lite miljöombyte för hästen, tänkte vi. Men det gick inte bättre där heller, säger Mikael Stärling.

"Viktigaste att han är fräsch"
Sedan årsskiftet har ägarna tagit hem Final Oak till Stockholm igen. Han ingår i Jan Nordins stall, men det är ägaren och Mikael Stärling, före detta amatörtränare, som tränar hästen.
- Precis som när han var unghäst, med andra ord. Jag älskar det. Det är egentligen därför jag från början valt att hålla på med hästar.
Är det samma häst i dag som när du tränade honom som unghäst?
- Ja, det känns som det. Han är musklig och fin igen nu. Och han är lika lat i träningen som förut. Det är så långt ifrån ett träningslejon man kan komma, säger Mikael Stärling och skrattar.
På onsdagen går Final Oak ut i V86-2 på Solvalla, ett lopp över 1 640 meter med bilstart. Vilka tankar rör sig i huvudet?
- Om han fungerar. Det är egentligen det viktigaste. Att se att han är fräsch och travar ordentligt. Jag har gått ett träningsjobb med honom och då var han jättefin.
Resultatmässiga förhoppningar?
- Det kommer i andrahand. Men visst blir vi glada om han tar en slant. Jag tycker inte att loppet ser jättesvårt ut på förhand. Det finns ett par hästar som kanske blir för tuffa på onsdag, men vi får se. Vi håller tummarna.
Victor Sundqvist, Kanal 75
 
Ulf Ohlsson vinner lopp i ur och skur.
Foto: LARS JAKOBSSON
26 januari 2015
Allsvenska kuskligan: Ulf Ohlsson i stor ledning
STOCKHOLM.

Ulf Ohlsson vann tio lopp i förra veckan och har ryckt åt sig en rejäl ledning. Ny i topptrion är Johnny Takter som genom fem segrar klättrade från femte till tredje plats.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Bergsåker 25-19-11
2. Örjan Kihlström, Solvalla 17-9-10
3. Johnny Takter, Jägersro 15-6-7
4. Björn Goop, Färjestad 13-8-22
5. Jorma Kontio, Solvalla 12-25-13
6. Stefan Söderkvist, Åby 12-9-8
7. Conrad Lugauer, Jägersro 11-5-1
8. Peter Untersteiner, Halmstad 10-7-7
9. Torbjörn Jansson, Solvalla 10-6-7
10. Robert Bergh, Bergsåker 10-3-3
11. Johan Untersteiner, Halmstad 8-12-6
12. Magnus Jakobsson, Färjestad 8-4-4
13. Mikael J Andersson, Färjestad 7-5-7
14. Per Linderoth, Bergsåker 6-3-2
15. Petter Karlsson, Örebro 6-1-5
Siffror till och med 25 januari.
Ola Johansson, Kanal 75
 
Björn Goop fortsätter att ta för sig på Vincennes. På måndagen tog han ytterligare en seger.
Foto: Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75
26 januari 2015
Ny Goop-seger i Paris
STOCKHOLM.

Svenske toppkusken Björn Goop håller ångan uppe i Paris. I helgen vann han med Rooibos och Call Me Keeper innan han styrde in Timoko som trea bakom Up And Quick i Prix d'Amerique. På måndagen fortsatte framgångarna på den franska nationalarenan Vincennes när han hoppade upp bakom Jerry Riordan-tränade Sylvester America. Hästen spelades till stor favorit och det visade sig att spelarna hade klart för sig. Efter stor startgalopp rundade Sylvester America fältet i uppförsbacken, tog över ledningen och höll undan säkert på kilometertiden 1.14,9 över 2 700 meter. Segerchecken uppgick till 156 000 kronor.
Ola Johansson, Kanal 75
 
Helen Ann Johansson delade ut pris i sitt eget lopp. Franck Nivard satt bakom storfavoriten Moving On som lekte hem loppet.
Foto: LARS JAKOBSSON
25 januari 2015
Helen Anns lopp gick till Småland
PARIS. Sedan 1997 har Helen Johansson lopp körts under Prix d'Amerique-dagen.
I år fick svenskans lopp en svensk vinnare.
Sexåriga stoet Moving On har varit en succé sedan hon flyttades till Frankrike.
Stolta delägare är tränarparet Claes Svensson och Marie Nilsson från småländska Vaggeryd.


Svensk segermingel i Vincennes vinnarcirkel var en vanlig syn under helgen med Prix d'Amerique.
I loppet som hedrar Helen A Johansson och Ina Scots seger 1995 ( i år alltså 20 år sedan) blev det återigen blågult i topp.
Tränarparet Claes Svensson och Marie Nilsson skickade ner stoet Moving On till Frankrike och Fabrice Souloy i början av fjolåret. Ett test som fallit väl ut.
Söndagens triumf i Prix Helen Johansson var stoets sjunde seger i tolfte starten sedan flytten. En seger värd 440 000 kronor.
- Vad ska man säga? Hon är ju fantastisk. Det här var hennes penningmässigt största seger och Fabrice Souloy har ganska höga tankar om henne faktiskt. Han talar om att det kan bli lite internationella lopp i vår och sommar om allt går som han tänkt sig. Kanske Finlandia-Ajo, Copenhagen Cup och den typen av lopp, sa Claes Svensson.
Marie och Claes deläger stoet och fick ta emot pris av Helen Johansson, bragdkusken bakom Ina Scot 1995.
- Vi sa att vi självfallet skulle försöka vara på plats om hon startade den här helgen och nu blev hon ju dessutom stor favorit, sa Claes Svensson.

Stark prestation
Moving On var påpassad av spelarna och hade tryckts ner till 1,60 på vinnarspelet. Efter en hiskelig öppning (1.05,5 första halvvarvet) av duellerande Nephenta Lux och Vive Majyc duellerade, valde Franck Nivard att lyfta ut stoet till avancemang i uppförsbacken.
Den franske kuskens kroppsspråk skvallrade sedan om att segern var klart redan i mitten av den sista kurvan.
Moving On tog enkelt över kommandot och länsade undan till seger på kilometertiden 1.11,3 över 2 100 meter med autostart.

Tillbaka efter halsproblem
Stig H Johanssons Indigious hade uppvisning i Prix Jean-Rene Gourgeon med 440 000 kronor i förstapris.
Eric Raffin körde till ledningen efter några hundra meter och Indigious höll motståndet enkelt stången till slut trots tryck under vägen. Segertiden skrevs till 1.11,8 över 2 100 meter med autostart.
Sexåringen opererades för halsproblem i somras och segrade nu i tredje starten sedan återkomsten.
- Vi visste inte riktigt var han stod i form efter problemen han haft. Han var jättefin i dag, sa skötaren till Indigious, Riikka Eskonniemi.
Mikael Wikner, Kanal 75
 
Hemmafavoriten Up And Quick vann Prix d'Amerique.
Foto: LARS JAKOBSSON
25 januari 2015
Prix d'Amerique: Franske favoriten klev upp bland stjärnorna
PARIS. Tvåa efter Maharajah i fjol.
Med den svenske stjärnan ute ur leken klev franske Up And Quick fram i Prix d'Amerique - i en årgång av loppet där svenskarna inte lyckades alls.
- Jag var aldrig särskilt orolig någon gång eftersom jag visste att jag satt bakom den bästa hästen, sa franske championkusken Jean-Michel Bazire efter sin tredje seger i världens största travlopp.


Söndagen var vikt för världens bästa travsport då den 96:e upplagan av Prix d'Amerique avgjordes på Vincennes i Paris.
Up And Quick hade ropats ut som vinnare på förhand av en nästan enig fransk tipparkår.
Nu skulle det stora loppet återerövras.
Den som skulle ordna det var franske championkusken Jean-Michel Bazire som det här året skulle få en bättre förberedd häst i tömmarna av tränaren Franck Leblanc.
I loppet satte Pierre Vercruysse högsta fart i början med Lutfi Kolgjinis Mosaique Face. Tempot var högt uppskruvat med den svenske hästen i ett par längders ledning då Jean-Michel Bazire valde att gå fram utvändigt.
- Jag visste att instruktionerna var sådana att Mosaique Face skulle dra hårt i ledningen. Men jag var inte alls orolig eftersom jag visste att jag satt bakom en bättre häst, kommenterade Jean-Michel Bazire loppet på presskonferensen.
Den franske sulkykonstnären - med 17 kuskchampionat i Frankrike - satt lugn utvändigt till i mitten av den sista kurvan där han lät den sjuårige hingsten gå för full.
- Prix d'Amerique betyder mycket mer än att vinna de där championaten. Vi firar lite i kväll men i morgon är jag i stallet sju på morgonen och så är det nya tävlingar efter lunch och då är det vardag igen, sa Jean-Michel Bazire.

En seger enligt Goop
Up And Quick segrade på kilometertiden 1.12,2 över de 2 700 meterna.
Tvåa slutade loppets stora överraskning Voltigeur de Myrt efter en fin smygare. Den franske hingsten stod i nästan hundra gånger pengarna på vinnarspelet -  och kusken Gabriele Gelormini blev så till sig av framgången att han gjorde segergest över mål.
Björn Goop gav elitloppsvinnaren Timoko en perfekt resa och menade att tredjeplatsen var en stor framgång.
- Up And Quick var oslagbar i dag. Jag är jättenöjd med Timoko som varit lite utdömd faktiskt och nu blev trea i världens största lopp. Nej, det känns som en seger, sa Goop.

Platt fall för svenskarna
Fyra svensktränade hästar var med och kämpade i Prix d'Amerique - Tumble Dust, Solvato, Kadett C.D. och Mosaique Face.
Men kampen slutade med platt fall. Bästa svensk blev Solvato som slutade på en tiondeplats.
- Han var inte dålig men saknar några procent av formen och då blir det utslagsgivande, sammanfattade kusken Örjan Kihlström.
Lutfi Kolgjinis Mosaique Face tröttnade helt efter det tuffa loppet och inkom sist av de felfria hästarna.
Inga pengar heller till Kadett C.D., Tumble Dust och Jimmy Takter-tränade Maven. Trion blev diskvalificerade för galopper.
- Kadetten blev lite rullig och det är något som stör honom, sammanfattade Robert Bergh.
Maven var en av hästarna som kom bort i starten men gick riktigt fort 800 kvar i spåren i en satsning som ändade i galopp.
- Många kom fel på det i starten och för mig såg det ut som att det skulle ha blivit omstart. Men hon gick bra, det går helt enkelt inte att hämta in 15 längder, summerade Jimmy Takter.

"Kändes som en vinnare"
Jägersrotränaren Tomas Malmqvists Tumble Dust kastade sig i galopp direkt i starten.
- Vi testade honom utan skor och han gick över i passgång helt enkelt. Hästen deltog inte i loppet och var ju inte dålig på något sätt och vi får ta det här också. Kusken Jos Verbeeck var jättenöjd med Tumble Dust i värmningen och trodde att han skulle kunna vinna loppet med tanke på hur han kändes där. Han kommer ut i vår igen och då får vi ta nya tag, sa Tomas Malmqvist.
Söndagens store segrare Up And Quick drog in 4,2 miljoner kronor på ett bräde med sin seger i världens mest prestigetyngda löpning Prix d'Amerique.
Mikael Wikner, Kanal 75
 
Jim Oscarsson kan ha en ny stjärna på gång i Mr Perfect.
Foto: Leif Norberg/ALN
25 januari 2015
Extra V75: Mr Perfect - Oscarssons nya stjärnämne
STOCKHOLM. Jim Oscarsson kan ha en ny stjärna i Mr Perfect.
På söndagen krossade treåringen konkurrenterna på Solvalla.
- Det var en härlig känsla. Han var riktigt bra, berömde Eskilstunatränaren.


Jim Oscarsson har tagit fram åtskilliga topphästar genom åren. Dig For Dollars och Dreams Take Time är två exempel på Oscarsson-adepter som har gått hela vägen från årsgångsloppen upp i den äldre eliten. Dreams Take Times helbror Mr Perfect ser inte ut att vansläktas. Från positionen utvändigt om ledaren krossade han sina jämnåriga motståndare och tog andra raka segern för året.
- Han var jäkligt taggad i dag. När de andra smackade på sina hästar på sista bortre långsidan höll han på att krypa ur skinnet. Han är fin alltså! strålade Oscarsson i Solvallas vinnarcirkel.
- Han har hela tiden visat att han är en bra häst men att han skulle vara så mycket bättre än tidigare i dag trodde jag inte. Men han är trevlig som fasiken och verkar veta vad han håller på med.
Att Mr Perfect ska gå lika långt som sin storebror är mycket begärt men Jim Oscarsson spänner i alla fall bågen med sikte på de stora treåringsloppen.
- Han har kriterieserien och alla möjliga treåringslopp om han kan hävda sig där. Så här långt känns det i alla fall bra så vi får sikta på de loppen.

Segrar både på Vincennes och Solvalla
Det var med anledning av att Prix d'merique avgjordes i Paris under söndagen som Solvalla körde en extrainsatt V75-omgång med franskt tema. Tävlingarna på Vincennes sändes parallellt med de egna loppen och även om ingen vinnare på Solvalla höll samma klass som Prix d'Amerique-segraren Up And Quick bjöd V75-omgången på riktigt fin travsport. Erik Adielsson hade precis hunnit hem från den franska huvudstaden. Där tog han på lördagen en överlägsen triumf med svenske topphästen On Track Piraten.
- Det var en ren fröjd att köra On Track Piraten på Vincennes, från att bilen släppte till att vi kom i mål, sa Adielsson som inte hade ett fullt så avkopplande upplopp i V75-inledningen.
På slutvarvet svepte han fältet med Svante Båth-tränade Leif och i sista kurvan såg segern ut att bli överlägsen. Men krafterna tröt den sista biten och det var med minsta möjliga marginal som Leif höll undan före Ryan Kronos.
- Jag trodde att vi skulle få svårt men han kändes så ruggigt fin i provstarten att jag bestämde mig för att gasa med honom. Jag tror inte att vi hade vunnit om vi hade suttit utanpå Ryan Kronos sista 800 meterna utan chansen att vinna låg i att överrumpla dem, sa Erik Adielsson, som dubblade inom V75-spelet när han också infriade favoritspelarnas förväntningar tillsammans med Stig H Johanssons fartfyllda sto Rub It Out. Den segern var grädde på moset för Stig H Johansson som tidigare under dagen fått se sin Indigious vinna på Vincennes.

Jackpot på V75
Marcus Lindgren har selat ut många V75-vinnare men inför söndagen hade han aldrig själv kört någon häst till seger i travets elitserie. Med franske Amour du Coglais var det dags. Lindgren körde till ledningen och därifrån var segern aldrig i fara.
Ledningen var segerreceptet även för omgångens största favorit, Stefan Melanders Coco de Vie (Ulf Ohlsson), och Fredrik Pedersens Certification. I det avslutande långloppet över mastiga tre varv var Björn Goop-tränade Candor Hall (Peter Ingves) starkast.
Sju rätt på V75-spelet betalade 4 950 kronor. För sex rätt fick man 73 kronor och femrättspotten går vidare till lördagens omgång på Axevalla. Då kan en ensam jackpot-vinnare håva in 30 miljoner kronor.
Ola Johansson, Kanal 75
 
På lördag väntar V75-jackpot på Axevalla.
25 januari 2015
V75-jackpot på Axevalla
STOCKHOLM. 30 miljoner kronor i sjurättspotten.
Det är vad som väntar när V75-cirkusen på lördag gästar Axevalla.


Söndagens Extra V75 på Solvalla blev favoritbetonad. Utdelningen för sju rätt stannade på 4 950 kronor och för sex rätt fick man 73 kronor. Femrättsutdelningen understeg 15 kronor och därmed läggs den potten till sjurättspotten på lördag. Då kan en ensam vinnare med sju rätt bli 30 miljoner kronor rikare.

De fem största V75-vinsterna genom tiderna
Summa, Datum, Bana
1. 67 312 633 kronor, 27 februari 2010, Axevalla
2. 56 347 408 kronor, 14 januari 2012, Åby
3. 47 360 999 kronor, 7 juli 2007, Halmstad
4. 45 285 093 kronor, 24 juni 2007, Kalmar
5. 34 591 437 kronor, 23 december 2011, Bergsåker.
Kanal 75