V75 Jägersro Lördag 27 Oktober
Banfakta
Längd:1 000 m
Bredd(medel):23,0 m
Bredd(kort):23,0 m
Upplopp:190 m
 
Vinklad startbilsvinge:Ja
Open stretch:Nej
 
 Banans hemsida
 
Väder & banförhållande
 
Tider
Första start:ca 12:45
 
Hjälpmedel
 Statistik & rank
 Radgenerator
 Systemförslag
 Skoinfo
 
Externa länkar
 ATGIDAG
 Startlista (atg classic)
 Startlista (atg pdf)
 ATGPLAY
 
 Mest streckade
V75-715New Line* (DK)72%+14
V75-67Perfect Toll59%-21
V75-79Västerbo Prestige*57%-2
V75-36Quarcio du Chene51%-20
V75-14Raja Mirchi43%-39
V75-25Aristocat Boko42%-29
V75-73Razor Shadow* (DK)38%+20
V75-51Pampero36%-5
V75-32Caballion31%-10
V75-45Freude D.E.* (DE)29%-9
 Dagens raketer
V75-73Razor Shadow* (DK)38%+20
V75-715New Line* (DK)72%+14
V75-18Norton Ans* (IT)12%+9
V75-16True Advantage (US)21%+9
V75-610Sune Palema*21%+7
V75-711Alki Flevo* (NL)22%+6
V75-56Perfection Pellini18%+4
V75-41Matterazzi Bob22%+4
V75-63Mr X.F.Royal* (NO)19%+4
V75-62Wiss Rambo9%+4
 Dagens sänken
V75-25Aristocat Boko42%-29
V75-53Punk* (DE)19%-21
V75-42Tab Hall27%-21
V75-67Perfect Toll59%-21
V75-511Grumetti* (DE)21%-21
V75-36Quarcio du Chene51%-20
V75-32Caballion31%-10
V75-43United Face23%-10
V75-22October Kronos (IT)23%-10
V75-45Freude D.E.* (DE)29%-9
 Forum V75
V75-1 Bergsåker
V75-2 Bergsåker
V75-3 Bergsåker
V75-4 Bergsåker
V75-5 Bergsåker
 Fem tippar
femtippar
 Nyheter från ATG
Henrik Svensson siktar på ledningen runt om med Ave Maria i V75-1.
28 augusti 2015
Inför V75: Svensson kan ta V75-dubbel på hemmaplan
STOCKHOLM. Perfekta förutsättningar för den ena.
Högintressant utrustningsändring på den andra.
Räkna med hemmatränaren Henrik Svenssons hästar i V75 på Bergsåker.
- På läget räknar jag Ave Maria som bästa chansen, säger Sundsvallstränaren.


I tisdags kvalade han in Serious Try till Svenskt Travderby och nästa söndag startar hästen från innerspår i loppet som av många anses vara det finaste man kan vinna.
- Det var helt otroligt, en härlig känsla att få kvala in en häst till derbyt, säger Henrik Svensson.
Men innan derbyfebern tar grepp om trav-Sverige väntar Sundsvall Open Trot-helgen på Bergsåker. Svenssons selar ut två V75-hästar framför hemmapubliken och redan efter den inledande avdelningen kan han få vända upp för segerdefilering. Från innerspår ligger vägen öppen för Ave Maria.
- Hon var jättefin när hon vann senast med krafter kvar. Hon har samma utgångläge nu, lite kortare distans bara, och det ser väldigt bra ut med hästen.
Senast vann Ave Maria från ledningen. Den positionen har hon gått i åtta gånger och sex av de gångerna har hon hållit samtliga konkurrenter bakom sig.
- Jag tror att vi kan svara upp ledningen för hon är väldigt snabb ut. Men jag kan inte svära på det för jag kan inte riktigt konkurrenternas startsnabbhet. Men hon är väldigt snabb och kommer vi till ledningen så siktar jag på att köra där.
Det är kort distans och väl i ledningen tror Svensson att han och Ave Maria blir svårfångade.
- Jag tycker att hon har chans för hon har så bra form och står fint inne i loppet. Hon har varit med några gånger nu i den här klassen och suttit fast med krafter kvar. Den här gången vill vi inte sitta fast i alla fall.

Från järnskor till barfota
Även Henrik Svenssons andra V75-hopp har visat fin form på slutet. Daddy's First (V75-5) har vunnit två av sex starter i Bergsåkerstränarens regi och närmast kommer han från två mersmakande andraplatser.
- Daddy's First är en väldigt fin häst som har gjort det bra hos oss. Han har visat bra kapacitet och i de senaste starterna när han har varit tvåa har han suttit fast båda gångerna och inte fått chansen i tid, säger Svensson som den här gången tänker plocka fram ett ess ur rockärmen.
- Jag funderar på att ta av honom alla skorna. Han är lite "rullig" så det är inte alls säkert att det kommer att fungera men jag ska i alla fall testa i värmningen och göra en provstart. Fungerar det bra så kör vi så och då blir det intressant. Jag tror att det kan ge bra effekt. Han har gått med järnskor runt om tidigare så det finns lite att ta på.
Ola Johansson, Kanal 75
 
Anders Svanstedt med världsrekordhästen Creme de la Creme. Foto: Micke Gustafsson
27 augusti 2015
Världsrekord av Creme de la Creme
STOCKHOLM. Publiken på Åbytravet fick vara med om ett världsrekord på torsdagskvällen.
Anders Svanstedt dundrade runt med sitt löfte Creme de la Creme på tiden 1,12,1 i Quick Pay-Pokalen - ett nytt världsrekord för treåriga ston över medeldistans.


Creme de la Creme tog sin femte raka seger från debuten i juni då hon vann ett uttagningslopp till E3. Efter en femteplats i finalen lät Axevellatränaren Anders Svanstedt stoet ta det lite lugnare över sommaren.
Siktet har varit inställt på Svenskt Travoaks i september och torsdagkvällens insats gör att Creme de la Creme seglar upp som förhandsfavorit i det loppet.
Ett åttondespår drog ner förväntningarna i Quick Pay-Pokalen för treåriga ston. Men barfotadansande Creme de la Creme var överlägsen och kördes resolut till ledningen efter 600 meter.
Anders Svanstedt fick sitta och passa lite på sin häst som öppnade första halvvarvet på 1.09,4 och varvet i trakterna av 1.11,0.
- Helt otroligt. Hon var lite för vass i dag men jag lät henne kuta på hyfsat kontrollerat i alla fall. I den sista kurvan var hon förstås trött men det var konkurrenterna också, så det gällde bara att hålla henne på bettet. Jag längtar till den dagen då jag kan släppa av henne allt vad som går när hon har de rätta krafterna i kroppen! sa en glad Anders Svanstedt efter segern värd 125 000 kronor.

Oaks i september
Segertiden 1.12,1 var en putsning av Timbals nysatta världsrekord med fyra tiondelar. Creme de la Cremes tid är ett nytt världsrekord för treåriga ston på tusenmetersbana över medeldistans.
Nu väntar kvalen till Svenskt Travoaks på Solvalla i mitten av september för andelshästen från Axevalla.
- Efter E3-finalen var jag och ägarna på det klara med att satsa på Oaks. Skönt att de stod ut med att inte få se sin häst tävla under högsommaren, sa Anders Svanstedt.
Counts Pride-Pokalen var loppet efter på Åbytravet, de treåriga hingstarna och valackernas stora uppgörelse den här kvällen. Segerande häst där blev R.G's Thunderbolt, tränad av norrmannen Frode Hamre och körd av Johnny Takter. Förstapriset var 125 000 kronor. Segertiden 1.13,1 över 2140 meter, autostart.
Mikael Wikner, Kanal 75
 
Per-Anders Gråberg gav nya banan på Bro Park tummen upp efter torsdagens provritt.
27 augusti 2015
Gråberg lyrisk över galoppens nya nationalarena
STOCKHOLM. På torsdagen provred några av Sveriges främsta jockeys banan på den nya nationalarenan för galopp - Bro Park utanför Stockholm.
- Den nya banan är otrolig! sa toppjockeyn Per-Anders Gråberg.


Marken där Täby Galopp ligger i dag är såld och den nya nationalarenan Bro Park i Upplands-Bro börjar ta form. Invigningen är planerad till 19 juni 2016 och på torsdagen bjöd man in till öppet hus. Röken ringlade från grillarna och de nyfikna besökarna fick se några av landets främsta jockeys provrida banan.
- Den är inbjudande för både oss jockeys och hästen och möter alla förväntningar. Banan i Bro Park håller samma klass som några av världens bästa banor, berömde Per-Anders Gråberg.
Den nya galoppbanan skiljer sig mot Täby Galopp i många avseenden. Bland annat har man valt att bygga en mindre läktare för att ge en bättre upplevelse under loppen och för att besökarna verkligen ska känna pulsen. Banan är klar och övriga byggnader är under uppförande.
- Det här är en bra start på en ny era för svensk galopp. I och med försäljningen av Täby Galopp kan vi satsa långsiktigt på sporten. Vi märker att fler och fler är nyfikna på galopp och det är otroligt roligt för oss, sa Ulf Hörnberg, vd på Svensk Galopp.
Ola Johansson, Kanal 75
 
Sundsvall Open Trot-helgen står för dörren och Per Linderoth läser på om helgens lopp.
Foto: MIKAEL WIKNER
27 augusti 2015
Inför V75: Den blygsamme kronprinsen
STOCKHOLM. Per Linderoth vill inte höra talas om att han är en av kronprinsarna som väntas fylla tomrummet efter Robert Bergh på veckans V75-bana Bergsåker.
- Man är den man är bara. Kanske låter det tråkigt men jag kan inte göra så mycket mer än det bästa jag kan, säger Linderoth när vi träffar honom efter tisdagens stora framgång i derbyvalen på Jägersro.


Bergsåker står inför banans största helg för året - med trav i dagarna två och med lördagens storlopp Sundsvall Open Trot som huvudnummer.
Banan hade fina framgångar i tisdags på Jägersro då sju hästar från Sundsvall tog sig vidare till finalerna. Bäst lyckades Per Linderoth vars stall kvalade in tre hästar till finalen av Derbystoet.
Olympia Gold var riktigt stark vid sin seger och bli en av favoriterna till slutsegern nästa helg. Maya Gold och Oklahoma Broline kvalade in via andraplatser.
2013 vann Per Linderoth Stochampionatet på Solvalla och nu talas det om honom som en stospecialist.
- Nä, bara specialist på ston? Det skulle ju vara ett fiasko om det blev så och man skulle stå där med 50 märrar till slut. Jag hoppas jag är bra på hingstar också. Man försöker alltid göra så gott man kan, med alla hästar, säger 35-åringen.

Virrande i innerstan
Vi har stämt träff med honom på Solvallas stallbacke dagen efter derbysuccén för en intervju om den stundande travhelgen i Sundsvall.
Per Linderoth ruttade tur Stockholm med flyg för uttagningsloppen på Jägersro. Under onsdagen hade han lite ledigt och hann bland annat med att titta på unghästar, klippa sig samt att villa bort sig i innerstan med bilen.
- Jag var inne och yrade på i Stockholm och kände mig alldeles vilsen. Hade några ärenden jag skulle fixa hade jag tänkt, men det blev inte så mycket av med det när det tog 40 minuter bara att hitta en parkering! säger han och skrattar.
Hästen han har till start senare på kvällen står i Erik Svenssons stall. Sommaren dröjer sig kvar och han sitter ute på en av bänkarna med kollegieblock och penna och fördjupar sig i veckans planering.

"Jävligt synd på Bergh"
Per Linderoth har 52 hästar i träning och bor och arbetar på Mellangård i Matfors i Sundsvall, stället där Åke Svanstedt höll till för några år sedan.
Robert Bergh växte när Svanstedt lämnade Bergsåker. Nu när Bergh i sin tur ska flytta och Svante Båth satsar mer och mer på södra Sverige, kan Per Linderoth bli en av tränarna som flyttar fram sina positioner ordentligt.
- Det gäller att göra sitt bästa bara. Kanske är vi några som höjer oss hemma på Bergsåker - men att komma upp på Berghs nivå är inte det lättaste. Jag måste verkligen understryka att det är jävligt synd att Bergh flyttar. Han är en av Europas bästa tränare och vi hade gärna haft honom kvar.

Någon framgångsformel?
Tisdagens framgångar har han redan släppt säger han.
- Nu är det andra lopp och hästar som gäller ett tag. Jag vet hur jag är. Skulle det gått dåligt hade jag däremot funderat mycket på tisdagen! Men alla hästarna gjorde mycket bra ifrån sig och vi är verkligen nöjda.
Per Linderoth är en av de mest framgångsrika tränarna i norra Sverige. Har han någon framgångsformel?
Svaret blir typiskt Linderoth, han vill inte låta högfärdig.
- Nja, det finns några faktorer som gör det lätt att vara travtränare. En bra häst behövs först och främst. Bra hästägare är otroligt viktigt, ägare som förlitar sig på jobbet jag gör och inte börjar blanda sig i vad hästen ska ha på hovarna och hur jag ska köra i loppen. Då hamnar du i obalans. Sedan måste du ha bra hästskötare. Har du allt det där - som jag har - då är travtränarjobbet bara en liten del.
Du har tre hästar till start på V75 på lördag. Tror du på några framskjutna placeringar?
- Några riktiga vinstchanser är det inte. Motståndet är jävligt vasst alltså. Jag tror säkert att mina hästar presterar på toppnivå och det hade räckt i februari mars, april på den här nivån. Nu är det augusti och så vasst motstånd i gång så det realistiska är att tro på pengar. Kanske att vi blir trea, fyra, femma som bäst med alla tre?
Bästa chansen av de tre?
- Utan att tro på seger är väl Miss Elaza (V75-4) den som kan vara längst fram. Hon har startat i silverdivisionen den senaste tiden och gjort det förhållandevis bra och möter bara märrar nu. Kan hon hänga med i tredje invändigt och få turlucka kanske det kan bli en hyfsat framskjuten placering.
Liberty Face och Dollar Boko startar båda i bronsloppet, V75-2. Vad säger du om dem?
- Liberty Face har det bättre läget och gjorde det bra sist i brons. Han kan inte vinna loppet på egen hand utan kräver hängresa i hårt tempo. Dollar Boko kommer också med ganska bra form men fick ett dåligt spår och får svårt att räcka på V75.
Din vinnare i miljonloppet Sundsvall Open Trot, V75-7?
- Jag tror att det blir så välregisserat att Bergh vinner det loppet vilket han aldrig gjort tidigare. Nu tar han hem sitt första Open Trot i sitt sista försök som Bergsåkertränare. Hans Global Money är riktigt bra. Jag tror att loppet kommer att vinnas av en häst som går på innerspår och jag hoppas på hemmaseger. Creatine i ledningen och den drar fram Berghs häst, det blir bra, slutar Per Linderoth.
Mikael Wikner, Kanal 75
 
På lördag jagar Åke Svanstedts Centurion ATM en plats i Yonkers Trot.
Foto: LARS JAKOBSSON
27 augusti 2015
Svanstedt jagar revansch i Yonkers Trot
STOCKHOLM. I Hambletonian blev han utslagen i försöket.
På lördag väntar nästa stora uppgift för Åke Svanstedts treårige stjärna Centurion ATM.
Då jagar han en plats i Yonkers Trot-finalen.


Redan under Åke Svanstedts första säsong i Nordamerika tog han i fjol hem ett av de största unghästloppen när Centurion ATM vann Peter Haughton Memorial på Meadowlands. Ett år senare tillhörde Centurion ATM förhandsfavoriterna när världens största treåringslopp, Hambletonian, avgjordes för tre veckor sedan. Men där var hästen chanslös att ta sig vidare från försöket.
- Han var bra före Hambletonian-försöket men där var han jättedålig. Varför vet jag inte, säger Svanstedt till ustrotting.com.
Men nu verkar Centurion ATM ha tänt till. När han i lördags startade på Pocono Downs öppnade han bättre än någon gång tidigare och därefter klädde han enkelt av favoriten Whom Shall I Fear och vann på 1.10,6 (1 609 meter, autostart).
- Vi tog av honom skygglapparna och han var som en ny häst. Tidigare var han en trögstartare, nu kan han öppna snabbt. Han var bra, säger Svanstedt.

Liten bana inget problem
På lördag väntar försöken till Yonkers Trot, ett av benen i Tripple Crown tillsammans med Hambletonian och Kentucky Futurity. Bland elva anmälda hästar finns Hambletonian-vinnaren Pinkman och Colonial-vinnaren Crazy Wow, men den duon slipper Centurion ATM i sitt försök. Från spår två och med sin nyfunna startsnabbhet ligger vägen mot finalen öppen för Centurion ATM, som gör karriärens första start på 800-metersbana.
- Han är en bra travare så det ska inte vara något problem för honom. Jag hoppas att han ska ta sig till finalen, säger Svanstedt, som även har med Workout Wonder och Southwind Mozart i försöken.
Centurion ATM har så här långt vunnit 4 av 14 starter och tjänat över 3,2 miljoner kronor. Tar han sig vidare till Yonkers Trot-finalen 5 september hägrar ett förstapris på 1,9 miljoner kronor.
Ola Johansson, Kanal 75
 
Stefan Hultman stannar hemma när Venkatesh åker till V75 i Sundsvall på lördag. - Han trivs bäst då, säger Solvallatränaren skämtsamt.
Foto: Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75
27 augusti 2015
Inför V75: Han trivs bäst när tränaren stannar hemma
STOCKHOLM. Formen är på topp och utgångsläget är bra.
Då väljer Venkatesh tränare att stanna hemma från V75- tävlingarna.
- Jag håller mig ifrån "Venka", han trivs bäst då, säger Solvallatränaren Stefan Hultman och skrattar.


Venkatesh (V75-6) har gjort sig känd som en knepig häst, lite av spelarnas mardröm. Hög kapacitet har sexåringen visat ända sedan han började tävla men han har också uppträtt stökigt och galopperat en hel del. Nu verkar han ha coolat ner sig. Sju lopp i rad har han klarat utan att galoppera och senast tog han hem sin hittills största segercheck, 220 000 kronor, i silverdivisionens final inom V75.
- Jag tycker att han har höjt sig ett snäpp hästen. Dels har han blivit lite mer foglig och så har han höjt sig lite kapacitetsmässigt också på slutet. Han var lite hetsig i Rättvik näst senast men bortsett från det har han varit fin och senast tyckte jag att var han riktigt läcker, säger Stefan Hultman.

"Kapacitet som duger"
Förra gången utgick Venkatesh från bakspår och via en mäktig långspurt från fjärde par utvändigt avväpnade han ledande storfavoriten Oliver Kronos i god tid före mål. Lördagens V75 arrangerar på Bergsåker utanför Sundsvall och den här gången har Venkatesh innerspår bakom startbilen. Återigen ser loppets favorit ut att nå ledningen.
- Jag tror att Venkatesh kan öppna bra men han kan inte hålla ut Ready Fo More, säger Stefan Hultman och fortsätter:
- Hittar Venkatesh ut och får chansen ordentligt har han absolut kapacitet som duger, men jag vet också att Ready For More är en fantastiskt fin häst och när det luktar ledningen för honom är väl risken att han så att säga "ramlar hem" också. Men Venkatesh är en outsider.
Ola Johansson, Kanal 75
 
Dubbla storlopp och fyra segrar totalt. Örjan Kihlström hade en bra kväll på hemmabanan.
Foto: LARS JAKOBSSON
26 augusti 2015
V86: Kihlström låter resultaten tala
STOCKHOLM. En fåordig idrottsman som låter resultaten tala.
En travets Ingemar Stenmark.
Örjan Kihlström är överlägsen på Solvalla och på onsdagen blev det fyra segrar och full pott i två av kvällens mest penningstinna lopp.


Catchdrivern från Stockholm brukar låta lite förvånad när han vunnit lopp - och ändå gör han det hela tiden.
Ulf Ohlsson toppar allvenska kuskligan i stor stil, men på Solvalla är Örjan Kihlström i överlägsen ligaledning med 90 segrar, 40 fler än tvåan.
I helgen vann han lopp i USA med D'One. Tillbaka på hemmabanan Solvalla på onsdagen igen blev det fyra segrar av bara farten.
Anrika C Th Ericssons Memorial var kvällens huvudnummer med 100 000 kronor till vinnaren. Ett lopp Kihlström vann med Stefan Melanders Volstead efter en patenterad lugn styrning av ligaledaren.
Volstead ställdes för första gången mot äldre hästar och fick gå för fullt först över upploppet efter en resa i andraparet utvändigt.
Det räckte precis. Volstead hann fram till seger på målfoto före tappre Candor Hall. Segertiden var ett nytt svenskt rekord för utlandsfödda fyraåringar över lång distans, 1.12,4.
- Det är en jättefin häst som jag tror kan bli bra även som äldre. Jag tyckte att jag vann... men var inte helt säker, sa Kihlström.
Volsteads segertiden var ett nytt svenskt rekord för utlandsfödda fyraåringar över lång distans, 1.12,4.

Trabant mot kriteriet
Örjan Kihlström tog hand om de tre inledande V86-avdelningarna, varav de två första bärgades med hästar tränade av Stefan Hultman.
I Juliennes lopp för treåriga ston kom segern med Caynne Ovel som serverades ett lopp i rygg på pigga ledarhästen Swiss Account och fick slinka ut i en lucka 250 meter från mål.
1.12,9 över 2140 meter med bilstart blev den strålande segertiden för hästen som kom i Hultmans träning för lite drygt två veckor sedan.
Elitloppshästen Panne de Moteurs treårige halvbror Trabant knep första segern i karriärens tredje start. Hästen bråkade lite bakom startbilen innan den hittade rytmen med hjälp av sin kusk och spårade sedan treåringsloppet, V86-2, från start till mål.
Trabant är en bjässe som lär dyka upp när det nalkas kval till Svenskt Travkriterium.
Örjan Kihlström passerade tolv miljoner kronor i inkörda pengar bara på hemmabanan Solvalla under kvällen (över 24 miljoner totalt).

En oslipad diamant
Ulf Ohlsson har övertaget i landet vad gäller segrar och noterade sig för tre förstaplatser och en dubbel på V86. Zo Zo Hoss (Timo Nurmos) ledde runt om med Ulf Ohlsson och fick segern på målfoto före Panoramic körd av Örjan Kihlström. Per Linderoth satt bakom loppets favorit Le Nahar som slocknade helt i den sista kurvan och inte kan ha varit frisk.
Unghästarna var i fokus och Mellby Diamant vann ett av kvällens treåringslopp. Hästen matchas mot kriteriet av Reijo Liljendahl och såg kolosalt fin ut när den stack undan till en överlägsen seger då Ulf Ohlsson lättade lite på tömmarna över upploppet.
Ulf Ohlsson tryckte till i eftersnacket.
- En mycket bra häst. Det är sällan man vinner så här lätt med så mycket krafter kvar, sa Ohlsson.

Gunnarsson och Rehn i amatörloppet
Samuel Rehn sålde nyligen lovande treåringen Sauron Pil efter ett bud han inte kunde motstå. Rocky Reach är kvar i stallet och i uttagningsloppet till K.G. Bertmarks Minne provade Samuel Rehn med Mantorpamatören Mats Gunnarsson som kusk.
Det blev ett vinnande drag och nu väntar finalen av landets största amatörlopp 9 september på Jägersro.
Christoffer Eriksson reste till Solvalla från Malmö för att köra en häst. Flash Håleryd visade sig också vara huvudet högre än sina motståndare i Gay Noons lopp för treåriga hästar. Efter ett lopp i andraparet avgjorde Flash Håleryd loppet på ett väldigt rejält sätt efter att ha travat ute i tredjespår sista 500 meterna av loppet. Hästen tränas av Peter Untersteiner och en av delägarna är tipsprofilen Bengt-Erik "Professorn" Larsson.
Erik Adielsson (fytra kvällssegrar) rundade av V86-spelet med en överlägsen Seedorf O.M.F. Den fyraårige valacken tränas av Stig H Johansson som därmed tog sin tränarseger nummer 7 999 (seger 8 000 kom i kvällens sista lopp där Erik Adielsson vann med Enjoy Boko).
Åtta rätt på V86 gav 107 073 kronor. Sju rätt betalade 1 009 kronor och sex rätt 103 kronor.
Mikael Wikner, Kanal 75
 
8000 segrar som tränare. Stig H Johansson jubilerade på onsdagskvällen.
26 augusti 2015
Stig H till 8 000 tränarsegrar
STOCKHOLM. Stig H Johansson tog på onsdagskvällen tränarseger nummer 8 000 på Solvalla med hästen Enjoy Boko.
Kusk var som så många gånger förr Erik Adielsson.
? Man tror kanske att man ska bli mindre glad för varje gång man jubilerar, men så är det inte. Det här känns helt fantastiskt, säger jubilaren.

Stig H Johansson minns tillbaka till när han plockade ut licensen.
- På den tiden fick man ju inte bli tränare vid halvårskiftena, så under hösten och vintern 1967 stod Olle Andersson för mina hästar, säger han.
Men i januari 1968 fick Stig H Johansson plocka ut sin egen licens. Och året var bara sex dagar gammalt när han tog sin första tränarseger med Prince Royal. Då kunde han inte ana att han 47 år senare skulle ha passerat 8 000 tränarsegrar.
- Jag är extra stolt att jag vunnit över 6 000 av de loppen själv. Det blir ju mindre och mindre vanligt att man både tränar och kör. Och att den 8000:e kom på Solvalla känns så klart roligt, säger han.
Tränarseger nummer 7 000 kom efter att Stig H Johansson slutat att köra lopp själv. Det var Nikita Night som vann på Solvalla den 11 januari 2009 med Magnus Jakobsson i sulkyn.
Listan över topphästar som funnits i Stig H Johansson stall genom åren kan göras lång. Travmuséet i Årjäng, där Stig H Johansson, valdes in i Hall Of Fame 2008 väljer särskilt att nämna dessa: Big Elma, Grain, Duke Iran, Queen L. och Victory Tilly.

Här är ett axplock över några av de stora lopp Stig H Johansson vunnit:
Kriteriet: Grain (1973), Mack The Knife (1984), Piper Cub (1986), Union Shark (1990), Pont Neuf (1991).
Derbyt: Segerstorp Comet (1970), Grain (1974), Rex Håleryd (1982), Big Star (1984), Queen L. (1990), Victory Tilly (1999), S:t Göran (2000).
Sprintermästaren: Gallini (1974), Ultimo H (1981), The Onion (1983), Peace On Earth (1989), Regent Broline (1996), Naughty Nunu (körd av Erik Adielsson 2007).
Stochampionatet: Holly Rodney (1977), Varia (1981), Gina Roy (1988), Queen L. (1990), Bowls Lady (1991), Fiona San (1995), Je T´aime Dream (2003).
Åby Stora Pris: The Onion (1984), Utah Bulwark (1986), Queen L. (1993), Victory Tilly (2000), Victory Tilly (2002).
Elitloppet: The Onion (1984), Utah Bulwark (1987), Napoletano (1989), Peace Corps (1991), Gum Ball (1997), Victory Tilly (2000).
Prix dÁmerique: Queen L. (1993). 
Svensk Travsport
 
Indigious och franske kusken Eric Raffin efter ett segerlopp i Paris i vintras.
Foto: LARS JAKOBSSON
26 augusti 2015
Stig H:s stjärna opereras i Frankrike
STOCKHOLM.

I maj gick hästen segrande ur striden i halvmiljonkronorsloppet Harper Hanovers lopp på Solvalla. Inom de närmste dagarna läggs den tyskfödde travaren Indigious på operationsbordet för sina halsproblem.
Tränaren Stig H Johansson uppger på sin hemsida att hästen flyttats till Frankrike för att halsopereras av fransk veterinär.
"Troligtvis kommer han bli kvar där för att tävla under vintern", skrivs det på stigh.se.
I januari vann Indigious lopp på den franska nationalarenan Vincennes med Eric Raffin i sulkyn. 
Indigious är sex  år gammal och har tagit 15 segrar på 41 starter i karriären och tjänat 4,2 miljoner kronor.
Mikael Wikner, Kanal 75
 
Michael Lönborg efter segern i miljonloppet Sprintermästaren 2014 med Happy Days.
Foto: LARS JAKOBSSON
26 augusti 2015
Lönborg flyttar hem till Danmark
STOCKHOLM.

Jägersro blir av med en av sina travtränare. Det är Michael Lönborg som flyttar hem till Danmark vid årsskiftet efter nio år i Sverige för att kombinera tränaryrket med en verksamhet som hovslagare i Århus.
Lönborg menar att han haft svårt att få lönsamhet på verksamheten och anger också familjesituationen som en orsak till flytten.
- Min tjej trivs inte lika bra som mig i Sverige och vi har två barn nu, säger han till travronden.se.
2009 fick Michael Lönborg ta över stortränaren Hans Adielssons stall och hästar på Jägersro. Adielsson ville ge sin unge lärling chansen till en rivstart på karriären.
- Många av de hästar jag fick ta över från Hans var äldre starthästar som hade nått sin limit och sedan blev det ett stort glapp till de unghästar jag hade köpt. Jag är väldigt stolt över segern med Happy  Days i Sprintermästaren i fjol och sedan har jag haft fina upplevelser med Photo Princess och Orfeus Brodde, säger han till travronden.se.
Mikael Wikner, Kanal 75